Forlaget Camino v/ Vibeke Spangsberg
Johan Wilmanns Vej 4, 2800 Kgs. Lyngby 
Tlf. +45.22.79.68.26 E-mail: info@forlaget-camino.dk
 
 
 

 

Baggrund

Vibeke Spangsberg:

 Født 23./9. 1949 på Frederiksberg.

1967: Realeksamen.

1968-70: Matematisk/fysisk studentereksamen fra Statens Studenterkursus (to-årigt).

1968-70: Fotograferede og solgte pressefoto

1970, sommer: Startede som statist på amerikansk spillefilm optaget i Risby Studierne - og blev ansat som stillfotograf på andendagen.

1970, august: Journalistelev (den gamle svendeuddannelse) på Aalborg Stiftstidende. Inden for den tid var jeg på reportage-tur i Indien/Bangla Desh underborgerkrigen i Bangla Desh - og udstationeret på lokalredaktion i Hjørring forår -72. Journalisthøjskolen efterår -72 og læste samtidig kinesisk på aftenskole.

1973: Færdiguddannet august. - Reportagerejse i Libanon/Flygtningelejre og træningslejre for PFLP og PLO.

1974-88: BT: Aften/nat-reportage, kriminal-reportage. Christiansborg-redaktionen. Afløser på udenrigsstof. TV-reportage. TV-anmeldelse. Afløser som morgenredaktør. Allround-reportage/Interview.

*Samtidig med, at jeg arbejdede på B.T., læste jeg kinesisk på universitetet i et år, men måtte stoppe, da arbejdstiderne forhindrede eksamenslæsning og skolegang.

1988: Redaktionschef på det hedengangne TV-blad »Ugen Rundt«.

1989: Reporter på Billed-Bladet.

1989: August: redigerende/natredaktør på BT.

1990: Jan. leder af Billed-Bladets TV-redaktion.

1990: November: Ugebladet SØNDAG. I starten på skift som redigerende og skrivende. Overgik til ren skrivende. Områder: Interview med almindelige og kendte, reportage, TV, alternative artikler.

2004: September til Aller i Valby for at lave et nyt blad:
7 TV DAGE.

 1991-98: Fællestillidsmand syv år på Bladforlaget (Ugebladet Søndag og Billed Bladet). Med dermed hørende kurser i forhandlingsteknik

1996-2000: Indvalgt som medarbejder-repræsentant i bestyrelsen af Carl Allers Etablissement A/S med tilhørende kursus i bestyrelsesarbejde og regnskabsforståelse. 

Forfattervirksomhed:

To undervisnings-hæfter i emne-serien hos Borgens Forlag: »Calcutta – en by i Indien« og »Muhammed – æseldriver i Ægypten«. Sidstnævnte er også udkommet i Italien.

1982: Teaterstykket »Det sidste Trin«, opført på turné under »Det danske Teater« af »Tribunen«.

1982: Krimi: »Legeonklen«, Chr. Erichsens Forlag.

1985: Vinder af skandinavisk TV-krimi-konkurrence: »Dødelig Kemi«, vist i dansk, svensk og norsk TV.

1990: Medforfatter af »Må man få legetøj med i Himlen...«, Jette Østerlund/ Thorups Forlag.

1994: »Syv år for Thomas«, Gyldendals Undervisningsserie. – En bog om hvordan man lever med et alvorligt sygt og siden døende barn, om hvordan familien kommer videre med livet bag efter, og hvordan sorg kan virke og bearbejdes.

2003: Medforfatter til ”Kvinder på eventyr”, skrevet af medlemmer af  Danske Kvindelige Æventyrere. – Mit indlæg: ”Partisanbesøg i taxa”. Forlaget FORUM.

2006: Laver eget bogforlag: Forlaget Camino og udgiver første bog: ”Magiske Camino – På vandretur med vabelplaster og Vorherre”.- om pilgrimsruten i Nordspanien og alle de mærkelige ting, der kan ske der. Bogen, som er fyldt med farvefotos, er udkommet på eget forlag: Forlaget Camino. Pris: 299 kroner. 

2007:  Eventyr: ”Huset med de 24 verdener” udkommet på eget forlag, Forlaget Camino. Pris 249 kroner. Sider: 240. 

2007: Medforfatter på: Danske Kvindelige Æventyrere: "Langt ude i verden - På rejse med kvindelige eventyrere" - Mit indlæg: Spåkonen og gigoloen. Gyldendal.

Fritid:

1995: Medlem af Danske Kvindelige Æventyrere (Formand 2003-2005), Danske Santiagopilgrimme, Dansk Forfatterforening, Danske Rejsejournalister og Publicistklubben.

Vibeke Spangsberg bruger blandt andet sin fritid på at male ikoner og malerier. Hun har taget kurser i shiatsu, ayurvedisk healing massage og urtelære samt kinesisk medicin. Hun holder foredrag om pilgrimsruten i Nordspanien: Magiske Camino. Og hun har healet siden, hun gik Caminoen i 2002.

 

 

 

 

 

 

 

 


Vibeke Spangsberg

Jesus ikon skrevet af Vibeke Spangsberg

Ikon af Jomfru Maria med Jesusbarnet skrevet
af Vibeke Spangsberg

 

Tulipan malet af Vibeke Spangsberg

Svanesø